Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Minuli vikend po Posavju vlomi, tatvine, prometni prekrški, kršitve javnega reda in miru ...

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-simbolicna
V nedeljo ob enih ponoči so štiri osebe vlomile v bar ob reki Krki na Velikih Malencah. V hitri akciji so brežiški policisti, ob pomoči policistov iz Sevnice in policistov z Obrežja, na kraju prijeli štiri osebe, stare 14, 16 in 19 let, ter jih odpeljali na policijsko postajo. V delo so se vključili tudi kriminalisti novomeške policijske uprave. V dopoldanskem času bo opravljen ogled kraja, o vlomu so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. Preiskava je v teku.

Prometna varnost

Pred ZD Sevnica je v petek 26-letnik poškodoval vozilo in iz kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili na domu v okolici Sevnice. Alkohola sicer niso ugotovili. Uvedli so postopek o prekršku, ker je povzročil nesrečo in iz kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke.

Sevniški policisti so v petek popoldne v Dolenjem Boštanju zasegli avtomobil 39-letnemu vozniku, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja je predvidena globa 500 evrov, zaradi odklona preizkusa pa še 1.200 evrov in dodatnih 18 kazenskih točk.

Brežiški policisti so v soboto popoldne v Cerkljah ob Krki zasegli kolo z motorjem 25-letnemu vozniku iz okolice Krškega, ker ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitve javnega reda in miru

Brežiški policisti so v Hrastju pri Cerkljah vklenili in odpeljali v pridržanje 42-letnika, ki kljub ukazom ni prenehal s kršitvijo javnega reda in miru. Brežiški policisti so nekaj po polnoči, s sobote na nedeljo, v Novi vasi pri Mokricah, napisali plačilni nalog moškemu, ki z glasnim pogovarjanjem in petjem motil sosede. Krški policisti pa so ob približno istem času posredovali v Krškem zaradi prijave moteče glasne glasbe in povzročanja hrupa. Uvedli bodo postopek o prekršku. Krški policisti so posredovali tudi na Raki, kjer se je rojstnodnevna zabava zavlekla v jutranje ure.

Tatvina

Sevniški policisti so v petek opoldne obravnavali tatvino iz prostorov skladišča na Blanci. Po do sedaj znanih podatkih se je tam dan prej pripeljal starejši mercedesov tovorni kombi, modre barve, celjskih tablic. Na tovorni del so naložili za okoli pesto evrov nerjaveče pločevine. 

Mejne zadeve

Policisti so v petek obravnavali 191 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Preloka, Žuniči), ostale pa v Posavju, na območju policijske postaje Brežice.

V soboto so obravnavali 73 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Tri so prijeli v Preloki, ostale pa na širšem območju Brežic (Slovenska vas, Obrežje, Loče, Dobova, Nova vas, Obrežje).

V nedeljo so obravnavali 96 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli v Ziljah, ostale pa v Posavju (območje policijske postaje Brežice, dva pa tudi na območju policijske postaje Sevnica).

Prijet pri tihotapljenju oseb

V nedeljo zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe in državne enote za nadzor državne meje na Drnovem ustavili osebni avtomobil francoskih tablic, ki ga je vozil 32-letni drž. Sirije z urejenim statusom v Franciji. V vozilu je prevažal še štiri državljane Turčije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznika so pridržali, avto zasegli, vse skupaj pa odpeljali na policijsko postajo. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»