Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi prestopniki okradli starejšega občana pred trgovskim centrom v Krškem

Objavljeno: Sreda, 26.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)

Simbolna slika, arhiv

Policiste PP Krško je včeraj, 25. 2., nekaj po 13. uri na pomoč poklical starejši oškodovanec, katerega naj bi pred trgovskim centrom v Krškem oropali neznanci in pobegnili. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, policisti pa so na podlagi opisa med begom izsledili in prijeli 20-letnika in dva mladoletnika. Po naših neuradnih podatkih naj bi šlo za mlade romske prestopnike, ki naj bi jih med begom policisti prijeli na območju družbe Resistec v Industrijski coni Žadovinek.

Ugotovili so, da so storilci s pogovorom zamotili osumljenca, ki je sedel v svoj avtomobil, eden izmed njih pa je odprl vrata vozila, iz predala vzel denarnico in odtujil denar. Del ukradenega denarja so policisti mladoletnikoma zasegli, našli pa so tudi preostanek denarja, ki so ga odvrgli med begom. Denar so oškodovancu vrnili, zoper trojico pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

S travnika izginila traktorska prikolica

Pri naselju Podbočje na območju PP Krško je nekdo s travnika odtujil neregistrirano traktorsko prikolico in lastnika oškodoval za 3000 evrov.

Vlom in tatvina nakita

25. 2. je med 18. in 20. uro v naselju Prilipe neznani storilec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore ter našel in odtujil nakit. V času vloma so bili stanovalci odsotni.

Drzna tatvina v Radečah

V trgovini v Radečah so policisti PU Celje obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je izkoristil odsotnost trgovke in iz predala blagajne ukradel dnevni izkupiček.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Popoldanska zapora cest v Kostanjevici zaradi Šelmarije

Kostak Krško obvešča, da bodo v sredo, 26. 2., izvedli popolno zaporo na cesti LC 191330 Stara državna cesta I in LC 191 332 Stara državna cesta II, zaradi izvedbe tradicionalne pustne prireditve »ŠELMARIJA«. Zapora bo trajala predvidoma od 14.45 do 16. ure. Obvoz ni predviden.

Elektrodela 26. februarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 26. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Veliki Kamen-izvod Mrčna sela, in sicer med 8. in 10. uro, med 8. in 12. uro na območju transformatorskih postaj Črneča vas-izvod proti Oštrcu  ter Oštrc-izvod Oštrc vas med 12.30 in 14. uro.
« Nazaj na seznam