Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladoletnima voznikoma zasegli avtomobil in traktor

Objavljeno: Petek, 04.12.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
sneg 0312204

Foto: PU Novo mesto

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog na območju Kerinovega Grma ustavili voznika osebnega avtomobila Seat ibiza. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, odjavljen iz prometa, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj po 14. uri so brežiški policisti pri Kapelah ustavili 14-letnega voznika kmetijskega traktorja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Traktor so zasegli in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometne nesreče in zasnežena vozila

Včeraj so na območju PU Novo mesto obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih. V večini primerov so nesreče povzročili vozniki, ki hitrosti vožnje niso prilagodili razmeram na cestah, ki so bile ponekod zasnežene in spolzke. Brežiški policisti so v jutranjih urah med kontrolo prometa ustavljali voznike, ki z vozil niso odstranili snega in ledu.

"Voznike motornih vozil opozarjamo na previdnost. Ob zasneženih in zaledenelih steklih voznik ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozila, ki se vključuje v promet. Opozarjamo tudi na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika, predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost," sporočajo s PU Novo mesto.

Nezakoniti prestopi meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Novega mesta in Krškega izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»