Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Močno vinjena voznica povzročila nesrečo

Objavljeno: Četrtek, 23.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

simbolna slika

22. 9. so brežiški policisti obravnavali prometno nesrečo med naseljema Zgornja Pohanca in Križe. Opravili so ogled in ugotovili, da je okoli 14.30 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo, nakar jo je z vozilom odbilo nazaj na cestišče. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imela v litru izdihanega zraka 1,16 mg alkohola (2,4 promila). 

Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane ženske in odstranili vozilo. 

Nočni vlom v kostanjeviško prodajalno

V noči na 23. 9. je v Kostanjevici na Krki nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med tovorom skrita Afganistanca

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Zapore cest zaradi preplastitve odseka AC Brežice-Obrežje in sanacije podvozov

Občina Brežice obvešča, da bo med 23. 9. in 15. 11. vzpostavljena delna in popolna zapora na občinskih cestah: 
  • Jesenice na Dolenjskem – Mokrice (stacionaža od km 0.215 do km 0.256),
  • Dvorce – Terme Čatež (stacionaža od km 0.520 do km 0.565),
  • Prilipe – Terme Čatež (stacionaža od km 0.100 do km 0.145),
  • Čatež – Podgračeno (stacionaža od km 4.275 do km 0.320) ter dveh nekategoriziranih poti pod A2/0029 (pri stacionaži km 1.084 in km 2.250).
Zapore cest so potrebne zaradi preplastitve voziščne konstrukcije na avtocesti A2, odsek Brežice – Obrežje, v sklopu katerih se izvaja tudi sanacija podvozov. Delne zapore bodo 24 ur dnevno, občasne popolne zapore pa v delovnem času med 7. in 17. uro v trajanju do 1 ure (lahko tudi večkrat na dan). Obvoz ob popolni zapori ni predviden.
 
Elektrodela v sevniški občini

Krška distribucijska enota Elektra Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 23. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju občine Sevnica, in sicer med 7.50 in 14.00 na območju transformatorskih postaj Lontovž, Svinjsko-vas in Vinji vrh-Kal.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam
»