Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mopedist odskočil, vlak zmaličil moped

Objavljeno: Ponedeljek, 06.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_9640

Mopedist je imel več sreče kot pameti.

4. 12. je nekaj po 2.30 uri zjutraj na železniški postaji v Krškem vlak trčil v moped. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je tovorni vlak pripeljal iz smeri Dobove. Pri železniški postaji v Krškem je strojevodja opazil voznika mopeda, ki je prečkal železniške tire in ga pričel opozarjati z zvočnimi signali. 20-letni mopedist je odskočil in padel po tleh, vlak pa je zadel moped, ki je povsem uničen, odtrgalo mu je tudi kolo. 20-letni kršitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 mg alkohola.

Voznik z 2,8 promili alkohola ignoriral policiste

Sevniški policisti so 5. 12. nekaj pred 19. uro med kontrolo prometa pri Hrastovici zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna. Kršitelj znakov policistov sprva ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in ustavil v Prelesju. Med postopkom so ugotovili, da ima 41-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola ali 2,8 promila. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za storjeni kršitvi določa kazen v višini 1.700 evrov in 23 kazenskih točk.

Voznik začetnik po avtocesti z 200 km/h

provida

Mladi voznik je z veliko hitrostjo 'rezal meglo'.

Policisti PPP Novo mesto so 4. 2. v jutranjih urah na avtocesti izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom provida. Voznik osebnega avtomobila BMW 340 ixD GT švicarskih registrskih oznak je iz smeri Smednika proti Drnovem vozil tudi več kot 200 km/h. Na razdalji 1,5 km so mu ob zmanjšani vidljivosti zaradi megle izmerili povprečno hitrost 198 km/h. Kršitelja so na Drnovem ustavili in ugotovili, da gre za 20-letnega državljana Švice, ki je voznik začetnik, saj je vozniški izpit opravil pred manj kot pol leta. O kršitvah tujega državljana so obvestili pristojno sodišče v Brežicah in sodnica mu je v postopku izrekla globo v višini 1.200 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk. Na podlagi sodbe bo kršitelju za eno leto prepovedana vožnja oziroma uporaba vozniškega dovoljenja v Sloveniji.

Pretep v Kerinovem Grmu

Policisti PP Krško in PP Brežice so v noči na 4. 12. posredovali zaradi pretepa v naselju Kerinov Grm. Ob prihodu so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več kršitelji, ki so bili pod vplivom alkohola. Lažje poškodovanega udeleženca pretepa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, saj so ji izjave vseh vpletenih nasprotujoče. Na podlagi ugotovitev bodo zoper udeležence ustrezno ukrepali.

Vlom v Apneniku

4. 12. popoldne je v naselju Apnenik pri Velikem Trnu neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli tujce po ilegalnem prehodu

Na območju Rigonc, Obrežja in Dobove (PP Brežice) so policisti med 3. in 6. 12. izsledili sedem državljanov Afganistana, državljana Kosova in državljana Severne Makedonije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir in foto: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»