Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mopedist pod vplivom alkohola končal na urgenci

Objavljeno: Četrtek, 07.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Urgenca Brežice 1

Motorista so prepeljali v brežiški UC.

Krški policisti so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči pri Drnovem, kjer naj bi padel mopedist. Opravili so ogled in ugotovili, da je 47-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Reševalci NMP Krško so ga na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.
 

Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesrečo povzročil pod vplivom alkohola

Nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki. Šentjernejski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kmetijski traktor, ki ga je vozil 32-letni voznik. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za vozilo so odredili izredni tehnični pregled. Kršitelju so izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Voznik pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Sevniški policisti so v noči na 7. 3. med kontrolo prometa v Lončarjevem dolu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pogasili električno omarico

Malo pred poldnem so posredovali gasilci PGD Tržišče in PGD Sevnica v kraju Polje pri Tržišču, kjer je gorela električna omarica na stanovanjskem objektu. Gasilci so požar v elektro omarici pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje TP Polšca - izvod ulica Nikola Tesla in Vrtna ulica med 8. in 10.30 uro in na območju TP Pionir Samski dom - izvod Kidričeva ulica med 11. in 15. uro;
  • na področju nadzorništva Mokronog na območju transformatorske postaje TP Tržišče kolodvor - izvod železniška postaja med 8. in 14. uro.
OPOZORILO
 
Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, dosega ponekod na vzhodu veter v sunkih že hitrosti 50 km/h. V četrtek bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije lahko presegali hitrost 70 km/h
« Nazaj na seznam