Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Motena dobava vode v Brezini; na območju sevniške občine vzpostavljenih več zapor cest

Objavljeno: Četrtek, 25.11.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
V sredinem popoldnevu so krški poklicni gasilci v bloku na Cankarjevi ulici v Krškem s tehničnim posegom odprli vrata okvarjenega dvigala in vzpostavili njegovo normalno delovanje, sevniški prostovoljni gasilci pa so priskočili občanki ali občanu na pomoč pri odpiranju vrat osebnega vozila.

Pr Prlipah prijeli deset Afganistancev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip (PP Brežice) izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Elektrodela 25. novembra

Elektrodistribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. 11. zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:

v občini Brežice:
  • TP Glogov brod, nizkonapetostno omrežje – smer Artiče novo naselje med 9:00 in 11:00,
v občini Krško:
  • TP Male Vodenice med 10:00 in 15:00,
  • TP Raka med 11:00 in 15:00,
  • TP Lipni vrh med 8:30 in 12:00 
v občini Sevnica:
  • TP Potok, nizkonapetostno omrežje – novo naselje, predvidoma med 8:00 in 14:00.
Motena dobava pitne vode v Brezini

Komunala Brežice obvešča uporabnike iz Brezine, da bo danes, 25. 11., predvidoma med 8.00 in 9.00, motena dobava pitne vode zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Zapori cestišč med Lončarjevim Dolom ter Žigrskim Vrhom, Ajdovcem ter Cesto na Dobravo in pd Studenca proti Rovišču

Komunala Sevnica obvešča udeležence v cestnem prometu o dolgotrajnih popolnih zaporah na odseku lokalne ceste Lončarjev Dol-Žigrski Vrh, na pododseku dolžine pribl. 100 m nad priključkom za hišno številko Žigrski Vrh 6, z vzpostavitvijo obvoza po ostalih občinskih cestah na območju, na katerem ne bo vzpostavljenega stalnega fizičnega umirjanja prometa. Zaradi obnove vozišča Lončarjev Dol-Žigrski vrh bo cesta zaradi izvedbe del zaprta med 25. 11. in 15.12. letos.  

Komunala Sevnica khkrati seznanja uporabnike tudi z občasnimi kratkotrajnimi in dogotrajnimi popolnimi zaporami na odseku lokalne ceste Ajdovec-Cesta na Dobravo-rondo ter javnih poti Cesta na Dobravo 42 in Cesta na Dobravo za hiđšne številke 28 do 31, na pododseku dolžine 150 m med priključkoma obeh javnih poti, in sicer v dneh med 25. 11. in 24. 12. letos. Zapore vzpostavljajo zaradi izvedbe pri izgradnji mešane in elektro-kabelske kanalizacije na Cesti na Dobravo v Sevnici.

Zapora ceste iz smeri Studenca proti Rovišču

Občina Sevnica obvešča o občasnih kratkotrajnih popolnih in dolgotrajnih delnih zaporah prometa na odseku lokalne ceste Impoljca-Studenec-Rovišče, med tablo za začetek naselja Studenec iz smeri Impoljce in križiščem pri gostilni Janc, in sicer do 15. 12. 2021 zaradi sanacije vozišča.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»