Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Motena dobava vode v delu brežiške občine; dogodki v minulem vikendu

Objavljeno: Torek, 08.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pipa-voda-kozarec (3)
Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz naselij Trnje, Mostec, Mihalovec, Mali Obrež, Veliki Obrež, Gabrje pri Dobovi, Sela pri Dobovi, Loče, Rigonce, Dobova – ulice, Podvinje in Kapele, da bo zaradi planiranih nujnih vzdrževalnih del na vodovodu motena dobava pitne vode v torek, 8.10.2019, od 8. ure do predvidoma 15. ure.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Krški vasi so policisti 5. 10. okoli 8.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,09 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesrečo povzročil motorist

Sevniški policisti so bili 6. 10. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči med Tržiščem in Sevnico. Ugotovljeno je bilo, da je 15-letni motorist v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 51-letna voznica. Motorist, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se je v nesreči lažje poškodoval. Motorno kolo so policisti zasegli in o prometni nesreči z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 6. 10. pri Obrežju ustavili in kontrolirali osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 5. 10. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so 6. 10. dopoldne med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v odprtih vagonih izsledili sedem tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopki so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Elektro dela tudi v brežiški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice med 11. in 13.30 uro na območju TP Veliki Obrež, TP Gaberje, TP Podvinje, TP Mali Obrež, TP Podvinje 2, TP Veliki Obrež Gmajna in TP Zgornje Gaberje.
 
Zapora Rozmanove ulice

Kostak Krško obvešča, da bodo danes izvedli popolno zaporo ceste LK 192453 Rozmanova ulica III, zaradi gradbenih del v vozišču. Zapora je predvidena do 20.12.2019.
« Nazaj na seznam