Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Motorist bežal pred policisti; zlom roke kolesarke; zajeli večje število tujcev

Objavljeno: Ponedeljek, 14.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Krški policisti so v petek popoldne zasegli motorno kolo Kawasaki Z750 34-letniku iz Brežic, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorista so policisti večkrat ustavljali z modro lučjo in sireno, a znakov ni upošteval in je pred policisti vozil brez ustavljanja vse od Smednika do Zameškega, kjer je zapeljal s ceste in z vožnjo nadaljeval po travniku, a kmalu izgubil oblast nad motorjem in zaradi neprilagojene hitrosti padel.

Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom drog pa je odklonil. V postopku ni bil nihče poškodovan. 34-letniku bodo napisali plačilne naloge za več kršitev cestnoprometnih predpisov in uvedli postopek o prekršku zaradi odklona strokovnega pregleda.

V nesreči poškodovana kolesarka

V petek popoldne se je v Brežicah zgodil prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom. 32-letni voznik osebnega avtomobila je namreč pri speljevanju zadel zadnji del kolesa 71-letne kolesarske, ki je zaradi tega padla po vozišč. Kolesarko je voznik zaradi bolečin v roki sam odpeljal v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno. Policisti so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola.

V dveh osebnih vozilih 13 tujcev

V soboto zjutraj so brežiški policisti pri Gornjem Lenartu prijeli štiri državljane Irana. Popoldne so na Čatežu opazili dve sumljivi osebni vozili, polni potnikov, ki sta pospešili z vožnjo po avtocesti proti Ljubljani, ko so opazili, da se za njimi peljejo policisti. En avto, golfa, so uspeli ustaviti v bližini Novega mesta – v njem je bilo šest oseb, avto sta vozila državljana Italije. Drugi avto je odpeljal po avtocesti proti Ljubljani. Novomeški operativno-komunikacijski center je o dogajanju obvestil kolege v operativno-komunikacijskem centru v Ljubljani, ki so na relacijo napotili policiste, ki so v Ivančni Gorici prestregli in ustavili audija, prav tako polnega tujcev. Tudi tega je vozil državljan Italije. Brežiški policisti so v povezavi s tem dogodkov v bližini Prilip prijeli še enega tujca, ki je ostal zadaj, ker sta bili obe vozili že polni. Skupaj so policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, šest pa so jih prijeli ljubljanski policisti v Ivančni Gorici. V soboto dopoldne so krški policisti v naselju Dolšce prijeli še državljana Pakistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam