Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Motorist in peška umrla na kraju nesreče

Objavljeno: Sreda, 14.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
sveca_zalovanje
Danes popoldne, nekaj pred 14.30, je izven naselja Straža pri Raki motorist zbil peško. Po prvih ugotovitvah ogleda je 25-letni motorist med vožnjo proti Veliki vasi zadel 79-letno peško. Posledice silovitega trka so bile tako hude, da jima reševalci in zdravnik niso mogli več pomagati in sta oba umrla na kraju nesreče. Motorist je bil sicer v polni motoristični opremi. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi ogleda je bila cesta Raka – Velika vas pri Straži pri Raki zaprta do 17.45 ure. Preiskava okoliščin nesreče še ni zaključena, so okoli 18:30 sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Gasilci omogočili dostop do mrtve osebe

Nekaj po 14:00 so gasilci PGD Brežice ob prisotnosti policistov odprli vrata stanovanja na Jurčičevi ulici v Brežicah in omogočili vstop reševalcem NMP Brežice v notranje prostore, kjer se je nahajala mrtva oseba.


Razbijali po lokalu in se tepli

V čeraj, 13. 9., nekaj pred 20:00, so na pomoč klicali policiste iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer je več oseb razbijalo inventar. Začelo se naj bi z nedostojnim vedenjem v gostinskem lokalu. Ko je lastnik lokala tri kršitelje opozoril, so odvrnili z nasiljem in ga lažje telesno poškodovali, tako da je moral iskati zdravniško pomoč. Med divjanjem je trojica poškodovala računalnik, razbijala steklenice in kozarce, ukradla nekaj steklenic žganja in za povrhu odšla brez plačila zapitka. V epilogu bodo policisti napisali pet kazenskih ovadb za tri osumljence, in sicer dve za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ter po eno kazensko ovadbo za goljufijo, tatvino in lahko telesno poškodbo. Dva osumljenca naj bi bila iz romskega naselja Gazice, stara 21 in 14 let, tretjega razgrajača še iščejo. Lastnikom so povzročili za okoli 2.000 evrov škode.

Vlom v avtomat za hrano in pijačo

Na Tovarniški ulici v Krškem so v torek neznanci vlomili v avtomat za hrano in pijačo. Odnesli so denar, ki so ga našli v avtomatu in pobrali vso (brezalkoholno) pijačo, ki je bila v avtomatu. Točno škodo še ugotavljajo.

Mejne zadeve in tujci

Na območju Posavja so policisti 13. 9. prijeli 43 tujcev, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Prestregli so jih na območju naselij Loče, Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Rigonce in Laze, prihajali pa naj bi s Kube, Pakistana, Afganistana, Indije in Turčije.

Vir: 112, PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik

22.07.2022 | Sporočilo

Vrt in voda v poletnih mesecih