Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na cesti Boštanj–Tržišče dve prometni nesreči, voznik umrl

Objavljeno: Nedelja, 06.06.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Nesreca

Dopoldanska prometna nesreča je zahtevala smrtno žrtev.

Danes nekaj pred poldnevom je prišlo do trčenja dveh osebnih vozil v bližini naselja Gabrje ter nekaj minut po 17. uri v bližini naselja Zapuže v Mirnski dolini.

Po prvih ugotovitvah je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal iz Boštanja proti Tržišču ter v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo voznico, ki je pravilno pripeljala po svoji strani proti Boštanju. Slednja je dobila hude telesne poškodbe, vendar po podatkih iz bolnišnice ni v življenjski nevarnosti. 67-letni voznik je umrl na kraju. Točen vzrok smrti bodo ugotovili po opravljeni sanitarni obdukciji. Ogled kraja so opravili prometni policisti iz Novega mesta, o nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi prometne nesreče je bila cesta Boštanj–Tržišče zaprta približno tri ure.

Nekaj po 17. uri so policiste obvestili o nesreči v bližini naselja Zapuže pri Boštanju. Po prvih ugotovitvah ogleda je s ceste zletelo osebno vozilo. 65-letni voznik je peljal iz Tržišča proti Boštanju. Kot kaže je voznik v levem ovinku iz za zdaj še neugotovljenega razloga zapeljal na desno brežino, nakar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg voznika sta bili v vozilu še dve potnici. Eno ukleščeno potnico so iz vozila rešili policisti in reševalci, ki so bili prvi na kraju. Gasilci in reševalci so nudili prvo pomoč udeležencem prometne nesreče in zavarovali kraj. Voznik se ni poškodoval, dve poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v zdravstvenem domu Sevnica. Policisti so za 65-letnega voznika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola. Ogled kraja še poteka, cesta Boštanj–Tržišče je trenutno zaprta.

Vir: PU Novo mesto, Operativno-komunikacijski center, foto: PGD Sevnica
« Nazaj na seznam