Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Dolnji Prekopi pridržali povzročitelja nesreče

Objavljeno: Petek, 27.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (3)

Simbolična fotografija

Policisti PP Krško so bili v četrtek nekaj pred 22. uro obveščeni o prometni nesreči na Dolnji Prekopi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so kršitelju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Kršitelj je med postopkom poskušal pobegniti s kraja, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. O odklonu preizkusa alkoholiziranosti bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na območju Mihalovca prijeli štiri tujce

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Mihalovec (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Egipta in tri državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Ostali dogodki na območju PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 133 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Podrti drevesi močno ovirali promet

V četrtek ob 8.54 sta se na lokalno cesto v bližini naselja Jablanica, občina Sevnica, zaradi vetra podrli dve drevesi. Drevesi, ki sta močno ovirali promet, so razžagali in odstranili delavci podjetja Komunala Sevnica.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje