Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Dvorcah in v Slovenski vasi ustavili dva sprovajalca iz Hrvaške

Objavljeno: Četrtek, 02.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_2442
Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 2. 7. na Dvorcah ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Hrvaške v avtomobilu znamke Jaguar prevaža dva državljana Pakistana in tri državljane Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 45-letnemu osumljencu so kriminalisti odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

IMG_6115
2. 7. nekaj pred 6. uro so policisti v Slovenski vasi med postopkom z voznikom osebnega avtomobila Volkswagen passat v prtljažniku vozila odkrili tri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni državljan Hrvaške tujce nameraval prepeljati v notranjost države. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali ter mu zasegli avtomobil. Postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Na območju krajev Mavrlen, Preloka, Kot pri Semiču (PP Črnomelj), Cerov Log, Orehovica (PP Šentjernej), in Mostec (PP Brežice) so policisti izsledili in prijeli še 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 19 državljani Bangladeša, desetimi državljani Afganistana, petimi državljani Maroka, tremi državljani Sirije, tremi državljani Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Izginilo devet motornih žag

V noči na 2. 7. je v Leskovcu pri Krškem neznanec skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno in odtujil devet motornih žag znamke Stihl. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Policijska statistika 1. 7.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 314 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 20 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih ter v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir in foto: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam