Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na električnem skiroju z 1,7 promili alkohola

Objavljeno: Četrtek, 30.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
padec s skirojem, simbolicna

Fotografija je simbolična.

V noči na 30. 9. so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki si je poškodoval glavo pri padcu z električnim skirojem. Policisti PP Krško so zbrali obvestila in ugotovili, da je 24-letnik vozil skiro po pločniku iz smeri Leskovške ceste proti Gubčevi ulici, pri prečkanju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, bodo izdali plačilni nalog v višini 1.280 evrov.

Prijeli tatici oblačil

Krške policiste so okoli 16. ure poklicali na pomoč in prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so se odzvali in podlagi opisa v bližini izsledili in prijeli dve storilki. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenki bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Iz kleti izginilo gorsko kolo

V Brežicah je neznanec iz kleti večstanovanjske stavbe odtujil gorsko kolo znake Scott scale, rumene barve. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.400 evrov.

Več poskusov izmika mejni kontroli na Obrežju

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Okoli 19. ure so zaradi poskusa izmika mejni kontroli obravnavali še državljana Afganistana, ki so ga našli v tovornem vozilu turških registrskih oznak. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli sedem državljanov Irana, v Prilipah (PP Brežice) dva državljana Irana in državljana Afganistana, na območju Dvorc (PP Brežice) državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana in dva državljana Irana. Tujce, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte