Časopis za pokrajino Posavje
5.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Goleku z avtom v hišo; med Šentjanžem in Krmeljem trčili vozili

Objavljeno: Sobota, 22.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Prometna nesreca (3)

Neprilagojena hitrost botrovala prometni nesreči.

V soboto ob 9.03 se je v naselju Golek, občina Krško, občanka z osebnim vozilom zaletela v stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Krško so poškodovano občanko na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

V petek ob 21.47 sta med naseljema Šentjanž in Krmelj, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili bateriji, preprečili iztek motornih tekočin, že iztekle pa posuli z vpojnimi sredstvi. Poskrbeli so za razsvetljavo prizorišča, nudili pomoč avtovleki in skupaj s dežurnim delavcem cestnega podjetja počistili cestišče. Reševali NMP Sevnica so poškodovanca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.   

Požari v naravi

V soboto ob 15.53 je v naselju Straža pri Raki, občina Krško, zagorela podrast. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Krško.

V petek ob 12.47 je na Armeškem, občina Krško, gorelo v naravi. Gasilci PGE Krško in PGD Brestanica so travniški požar v izmeri deset arov pogasili. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Brestanica.

Ob 14.03 je v Novem Gradu, občina Sevnica, gorela suha trava, podrast in manjši leseni objekt. Posredovali so gasilci PGD Boštanj in Sevnica, ki so preprečili širjenje požara in ga pogasili.

Ob 16.38 je na Orešju na Bizeljskem, občina Brežice, gorela suha trava in podrast. Požar so pogasili gasilci PGD Bizeljsko, Orešje in Stara vas.

Zagorelo v zabojniku

V petek ob 11.50 je na Topliški cesti na Čatežu ob Savi, občina Brežice, zagorel zabojnik za papir. Požar so pogasili gasilci PGD Cerina in Sobenja vas.
« Nazaj na seznam