Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Ledini v Sevnici hudo poškodovan voznik mopeda

Objavljeno: Ponedeljek, 20.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (7)
18. 1. nekaj pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča na Ledini (PP Sevnica). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestili sevniških policistov je 82-letni voznik mopeda na spolzkem vozišču izgubil oblast nad mopedom, padel in se huje poškodoval. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico v Celje. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

18. 1. okoli 6. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Smedniku. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 34-letni voznik. Lažje poškodovanega 34-letnega voznika in 28-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,38 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu je 17. 1. med 18.00 in 21.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore ter našel in odtujil denar.

V Dolnji Prekopi na območju PP Krško je 18. 1. med 16. in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 10.000 evrov.

V kraju Golek na območju PP Krško je 18. 1. med 15. in 20. uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter lastnike oškodoval za 10.000 evrov.

Dimniška požara v Krškem in v Gabrju pri Dobovi

V soboto ob 12.32 so na Cesti krških žrtev v Krškem zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško so goreče saje pogasili, s pomočjo avtolestve pregledali ostrešje ter s termovizijsko kamero pregledali prostore okoli dimnika. Na kraj je bila napotena dimnikarska služba.

V nedeljo zjutraj nekaj po 9. uri je v kraju Gabrje pri Dobovi prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Gabrje in Veliki Obrež, ki so nadzorovali izgorevanje saj in pregledali prostore. Dimnikar je očistil dimnik. Škode na objektu ni bilo.

Gasilci rešili mačka

Prav tako v soboto okoli poldneva so na Papirniški ulici v Krškem gasilci PGE Krško s pomočjo lestve rešili mačka z drevesa in ga predali lastniku.

16 Sircev se je skušalo izmakniti mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so 17. 1. med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v dveh vagonih našli 16 državljanov Sirije, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 17. 1. in 20. 1. na območju krajev Drašiči, Tribuče, Loke (Straža), Prilipe, Obrh, Stranska vas, Srednja vas in Novo mesto izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 19 državljani Pakistana, 14 državljani Maroka, državljanom Tunizije in državljanom Somalije še niso zaključeni.

Policijska statistika preteklega vikenda

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 1. in 20. 1. 2020 intervenirali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 629 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 23 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam