Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mejnem prehodu Obrežje gasili požar

Objavljeno: Ponedeljek, 29.06.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
požar Obrežje 1

Foto: PU Novo mesto

Na mejni prehod Obrežje je 27. 6. dopoldne pripeljal voznik osebnega avtomobila Ford mondeo hrvaških registrskih oznak. Pred mejno kontrolo na izstopu je pod pokrovom motorja vozilo pričelo goreti. Policisti PMP Obrežje, vajeni številnih nepredvidljivih okoliščin in dogodkov, so se takoj odzvali in z gasilnimi aparati uspešno pogasili požar ter preprečili večjo škodo.

Pijan mladoletnik vozil avto

V noči na 28. 6. so tudi brežiški policisti v Dečnem selu ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Ugotovili so še, da vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,36 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi traktorist

Brežiški policisti so bili 28. 6. zvečer obveščeni o nevarni vožnji traktorista, ki naj bi v Kapelah med vožnjo raztresal bale in vijugal po vozišču. Policisti so 63-letnega voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da vozi neregistriran kmetijski traktor, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Stara Lipa, Damelj, Sinji vrh, Balkovci (PP Črnomelj) in Podgračeno (PP Brežice) med 26. 6. in 29. 6. izsledili in prijeli 52 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 24 državljani Bangladeša, 13 državljani Afganistana, devetimi državljani Irana in šestimi državljani Alžirije še niso zaključeni.

V bližini AC gorelo osebno vozilo

V nedeljo zvečer, ob 22.11, je na cestnem odseku Krško-AC Drnovo gorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so protinaletno zavarovali kraj dogodka, požar, ki je vozilo uničil, pogasili, preventivno odklopili akumulator ter razmastili in počistili cestišče.

Požar v naravi
 
Ob 21.15 je v Krakovskem gozdu ob avtocesti med Zalokami in Drnovim, občina Krško, gorela odvržena električna napeljava. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Zapore prometa zaradi rekonstrukcije ceste v Drožanje

Komunala d.o.o. Sevnica obvešča o dolgotrajnih delnih premičnih zaporah prometa, tipa Z-1, in kratkotrajnih popolnih zaporah prometa, tipa E-5, na odseku lokalne ceste, št. 372091 Sevnica-Drožanje-Metni Vrh, na pododseku Ostrešje-Drožanje, v skupni dolžini 560 m, med 29. 6. in 31. 8. 2020, zaradi izvedbe del za "Rekonstrukcijo ceste v Drožanje".

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam