Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mejnem prehodu Slovenska vas zasegli ukraden avtodom

Objavljeno: Sreda, 27.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_5566

Foto: PMP Obrežje

V noči na 25. 11. je na mejni prehod Slovenska vas, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik avtodoma turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtodom septembra 2019 ukraden v Turčiji. Fiat ducato so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo.

22-letniku zasegli avto

Nekaj pred 18. uro so policisti PP Krško v Leskovcu pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat punto, ki prav tako znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelj je z avtomobilom zapeljal na odsek ceste, kjer potekajo dela in poškodoval podvozje avtomobila. Policisti so med postopkom ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika pridržali

Okoli 18. ure je na mejni prehod Rigonce, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovljeno je bilo, da ima 40-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlom v Podvinju

V naselju Podvinje na območju Brežic je med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 5000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal koruzo, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi, Drežnika, Šutne in Gornjega Lenarta izsledili in prijeli 22 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 13 državljani Afganistana, štirimi državljani Alžirije, tremi državljani Irana, državljanom Maroka in državljanom Bangladeša še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto


 
« Nazaj na seznam