Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mejni prehod Obrežje pod vplivom alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 27.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Predaja defibrilatorja_Obrežje_julij 20126

MP Obrežje (foto: arhiv PO)

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na Obrežju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. 42-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligrama alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

27. 7. okoli 5.30 je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila, ki so mu policisti zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 41-letni državljan Slovenije je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligrama  alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan kolesar na Blanci

25. 7. nekaj pred 17.30 se je zgodila prometna nesreča pri Blanci. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je nesrečo povzročil 50-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 52-letnega kolesarja. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v bolnišnici, povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 24. 7. in 27. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Otovec, Tribuče, Ogulin, Ručetna vas (PP Črnomelj), Jesenice (PP Brežice), Drašiči (PP Metlika) in Velike Dole (PP Trebnje) izsledili in prijeli 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 11 državljani Maroka, štirimi državljani Pakistana in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Ostali dogodki minulega vikenda

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. 7. in 27. 7. intervenirali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 789 klicev.
Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 29 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam