Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mejni prehod Orešje pripeljal z 1,8 promili alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 16.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (3)

Fotografija je simbolična.

Na mejni prehod Orešje na Bizeljskem je 14. 11. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

55-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Policisti znova pozivajo: Vozite le trezni!

Od leta 2013 je na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah, ki so jih povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog umrlo 30 ljudi. Kar 34% povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola ali drog.

Vse voznike ponovno pozivamo, naj vozijo le trezni. Če so pili alkoholne pijače naj ne sedejo za volan, ampak naj vozi nekdo, ki ni pil. V tem obdobju opozarjamo tudi na upoštevanje vseh drugih cestno prometnih predpisov, predvsem na prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti. Te so namreč na izpostavljenih delih mokre in spolzke, na cesti je tudi več odpadlega listja. Na odgovorno ravnanje opozarjamo tudi kolesarje in pešce, saj tudi pri njih alkohol predstavlja dejavnik tveganja. Poskrbijo naj za vidnost, nosijo odsevna telesa in svetlejša oblačila.

Tudi v prometu velja - bodimo odgovorni do sebe in drugih. Z uživanjem alkohola ali drog bistveno povečamo tveganje za prometno nesrečo in s tem v teh težkih časih še dodatno obremenjujemo naše zdravstvene delavce.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. 11. in 16. 11. intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 513 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 26-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

27.06.2021 | Redakcija

Recept za ribji namaz s fižolom

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute