Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na mejni prehod pripeljal z 1,6 promila alkohola v krvi

Objavljeno: Ponedeljek, 01.06.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
alkotest-PU novo mesto (2)

Fotografija je simbolična.

Na mejni prehod Slovenska vas je v noči na 31. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat leon hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 24-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola.

Zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa so ga najprej pridržali, nato pa privedli na okrajno sodišče v Brežicah v takojšnji postopek. Poleg denarne kazni mu je sodišče izreklo tudi stransko sankcijo 18 kazenskih točk, s tem pa tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Poskusi izmika mejni kontroli

Med 29. 5. in 1. 6. so policisti PMP Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak in tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije izsledili sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče gore, Preloke, Starega trga ob Kolpi (PP Črnomelj) in kraja Dobe (PP Brežice), izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Maroka, tremi državljani Pakistana, dvema državljanoma Bangladeša, državljanom Palestine in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Nesreča pri delu z motorno žago

30. 5. so nas iz brežiške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu z motorno žago. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 22-letni moški na dvorišču stanovanjske hiše žagal veje, žaga pa naj bi mu zdrsnila iz rok in ga poškodovala po nogi. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto


 
« Nazaj na seznam