Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Mokricah ustavili slovenskega voznika, ki je prevažal šest Kurdov

Objavljeno: Torek, 27.08.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Policijski avto (3)
V nedeljo zvečer so brežiški policisti na Mokricah ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije, ki je v vozilu imel še šest tujcev. V postopku se je izkazalo, da gre za državljane Turčije (Kurde), ki so v državo prišli ilegalno. Postopek so prevzeli kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ki so 50-letnika s kazensko ovadbo v ponedeljek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

V bližini Ribnice, na območju policijske postaje Brežice, so policisti prijeli dva državljana Afganistana. Prometni policisti so v ponedeljek zgodaj popoldne na bencinskem servisu Petrol na Obrežju kontrolirali dva državljana Afganistana. Ugotovili so, da sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda.

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Večino oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, so policisti prijeli na podlagi prijav občanov. Z dobrimi opisi sumljivih oseb, lokacijami in smerjo gibanja so bili ti klici – brez tega, da bi se občani po nepotrebnem izpostavljali – v veliko pomoč policistom, da so lahko učinkovito opravili svojo nalogo. Vsem prijaviteljem se za njihove klice in obvestila, ne glede na dan ali uro, zahvaljujemo!

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam