Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na območju Bohorja v prometni nesreči umrl 75-letni voznik

Objavljeno: Sobota, 09.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
prometna nesreca-drevo-simbolna

Fotografija je simbolična.

Danes, 9. 9., ob 10.25 so bili na PU Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti na območju Bohorja (Senovo). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo mesto naj bi 75-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Senovega, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, 70-letna potnica pa je utrpela lažje poškodbe. 

Okoliščine in vzrok za prometno nesrečo policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. 

ReCO Brežice poroča, da je ob 10.23 v naselju Dobrova, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, prebilo zaščitno ograjo in se zaletelo v drevo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, izvlekli vozilo na cestišče, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akumulator ter počistili cestišče. Reševalci NMP Krško z dežurnim zdravnikom so na kraju potrdili smrt ponesrečenega. Cesta je bila zaprta za ves promet.

Zadimljeni prostori na bencinskem servisu

V petek ob 22.59 je v Veliki vasi pri Krškem, občina Krško, na bencinskem servisu prišlo do zadimljenosti prostorov s tehničnim plinom. Gasilci PGE Krško so prezračili in pregledali prostore. Pomoč PGD Velika vas ni bila potrebna. Do požara ni prišlo.

Helikopterski prevoz iz Sevnice v Maribor

V soboto ob 17.49 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Sevnice prepeljal poškodovano osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Zapora ceste zaradi prireditve

Kostak d.d. Krško obvešča o popolni zapori LC 191111 Spodnji Stari Grad-Vrbina od 9. 9. 2023 od 8.00 do 10. 9. 2023 do 2.00 zaradi prireditve Srečanje občanov. Obvoz ni predviden. Predlagatelj zapore je KS Spodnji Stari Grad-Spodnja Libna.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»