Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Obrežju odkrili tri Afganistance, v Dobovi 13 državljanov Sirije, Iraka in Tunizije

Objavljeno: Sreda, 08.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Simbolična fotografija

Nekaj pred 18. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skrite tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V večernih urah so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal žito, v treh vagonih našli 13 tujcev (sedem državljanov Sirije, pet državljanov Iraka in državljana Tunizije), ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.
« Nazaj na seznam