Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Obrežju zasegli ukraden avtomobil

Objavljeno: Četrtek, 21.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
scenic

Zaseženo vozilo (foto: PMP Obrežje)

V noči na 21. 10. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom vozila ugotovili, da so na vozilu prenarejene številke šasije in nameščene ponarejene registrske tablice.

Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil pred tednom dni ukraden v Franciji. Renault megane scenic so zasegli in 39-letnemu osumljencu iz Srbije odvzeli prostost. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip in Čateža ob Savi izsledili in prijeli devet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Nigerije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 155 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.
 
« Nazaj na seznam