Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Senovem ponoči pijan trčil v ograjo ob cesti

Objavljeno: Petek, 02.04.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
razbit avto pixabay.com

Fotografija je simbolična.

V noči na 2. 4. se je zgodila prometna nesreča na Senovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob cesti. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog.

Krški policisti prijeli tatove

O tatvini iz prodajalne v Krškem so bili policisti obveščeni 1. 4. ob 13. uri. Storilci naj bi odtujili suhomesnate izdelke in pobegnili z osebnim avtomobilom. Takoj so se odzvali ter na Senušah izsledili in ustavili avtomobil, v katerem so bili štirje osumljenci. Zasegli so jim ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljence bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Ostali dogodki 1. 4.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi požarov in kurjenja v naravnem okolju.

Požar v naravi v Bušeči vasi

V četrtek je nekaj pred 15. uro v Bušeči vasi, občina Brežice, gorela podrast v gozdu. Požar na površini pol hektarja so pogasili gasilci PGD Pirošica.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam