Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Sevniškem sinoči dve nesreči motoristov

Objavljeno: Ponedeljek, 11.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
prometna nesreca-drevo-simbolna

Fotografija je simbolična.

Sinoči ob 21.41 se je v naselju Orešje nad Sevnico pri padcu z motorjem poškodoval občan. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na motorju, nudili pomoč reševalcem in policiji in razsvetlili kraj nesreče. Dobre pol ure kasneje, ob 22.17, se je pri padcu z motorjem poškodoval občan v naselju Breg, prav tako v sevniški občini. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na motorju, pregledali poškodovanega, posuli iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in opravili razsvetljavo kraja nesreče.

O padcu motorista v Orešju v nedeljo zvečer so bili obveščeni tudi policisti. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist vozil po regionalni cesti v Orešju nad Sevnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval.

50-letnika, ki je napihal, pridržali

Brežiški policisti so 8. 5. nekaj po 22. uri med kontrolo prometa v Velikih Malencah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 50-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik mopeda z 2,8 promili alkohola

9. 5. zvečer je občan policiste obvestil, da se je peljal z mopedom na območju Vrhovega, ko naj bi vanj trčil voznik osebnega avtomobila in pobegnil s kraja. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je bil v nesreči udeležen le voznik mopeda, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. 27-letni mopedist, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,35 miligramov alkohola. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozili, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o obveznih zavarovanjih o prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 8. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 9. 5. so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili še pet tujcev, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 8. 5. in 11. 5. na območju Dolenjega Kronovega, Preloke in Gorjancev izsledili in prijeli sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka in dvema državljanoma Libije še niso zaključeni.

Gasilci pomagali pogrebnikom ...

V nedeljo dopoldne so v Naselju heroja Maroka v Sevnici gasilci PGD Sevnica nudili pomoč delavcem pogrebne službe pri prenosu mrtve osebe.

... in odprli vrata

Popoldne so v kraju Veniše gasilci PGE Krško, s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše.

Radečanka kršila javni red in mir

Policisti PU Celje so ponoči v Radečah izdali plačilni nalog občanki, ki je v stanovanju kršila javni red in mir.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto in PU Celje
« Nazaj na seznam