Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na šolskem avtobusu kar 76 otrok!

Objavljeno: Petek, 06.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Prometni policisti so v četrtek zjutraj v Leskovcu pri Krškem kontrolirali avtobus, ki je vozil šolske otroke. Pri tem so ugotovili, da je avtobus podjetja, ki izvaja prevoz otrok v šolo v javnem linijskem prometu, imel na avtobusu 76 potnikov – otrok (po prometnem dovoljenju pa bi jih lahko imel 57 na sedežih in 11 stojišč).

Policisti so napisali plačilni nalog vozniku (za 120 evrov) zaradi kršitve 88. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ki pravi, da se v motornem vozilu sme voziti le toliko oseb, kolikor je v vozilu sedežev oziroma stojišč, na način, ki ga je določil proizvajalec vozila), hkrati pa uvedli postopek o prekršku zoper prevozniško podjetje (zagrožena je globa tisoč evrov za podjetje in 120 evrov za odgovorno osebo).

Požar na Mikotah

V petek nekaj po 12. uri je v naselju Mikote, občina Krško, gorel gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGE Krško, PGD Smednik in Raka. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, pred ognjem obvarovali stanovanjsko hišo, bližnje objekte, večje število prašičev in ostalih domačih živali. Ogenj je uničil ostrešje objekta v izmeri okoli 20 x 10 metrov in sušilno napravo. Celoten prostor so pregledali s termovizijsko kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Smednik in Raka. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Delovna nesreča
 
Ob 13.29 se je v naselju Bojsno, občina Brežice, poškodoval delavec. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so delavca s huje poškodovano roko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.
 
Po prometni nesreči očistili cestišče
 
Ob 15.23 je v naselju Stara vas-Bizeljsko, občina Brežice, dežurni delavec Cestnega podjetja po prometni nesreči osebnega vozila z vpojnimi sredstvi počistil iztekle motorne tekočine in počistil cestišče.
 
Vozilo se je prevrnilo na streho

Ob 15.25 se je v naselju Pleterje, občina Krško, osebno vozilo prevrnilo na streho. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, do prihoda policije urejali promet, odklopili baterijo in vozilo postavili na kolesa. Preprečili so iztekanje motornih tekočin, že iztekle pa posuli z vpojnimi sredstvi, počistili cestišče in vozilo umaknili s cestišča na varno. Reševalci NMP Krško so voznico oskrbeli na kraju in jo predali v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ostali dogodki

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko policije 113 prejeli 444 klicev. Od tega je bilo 120 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti. Obravnavali so tri kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru ter šest na javnem kraju.
« Nazaj na seznam