Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Velikem Kamnu zagorele saje v dimniku

Objavljeno: Petek, 10.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
dimniski pozar-simbolna

Fotografija je simbolična.

V četrtek ob 18.22 so v naselju Veliki Kamen, občina Krško, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Veliki Kamen so požar pogasili z ročnim gasilnim aparatom.

Na MP Obrežje goreli odpadki v zabojniku

Ob 17.42 je na mejnem prehodu Obrežje v občini Brežice gorela vsebina zabojnika za komunalne odpadke. Gasilci PGD Obrežje so požar pogasili.

Vlomilec jih je 'olajšal' za 3000 evrov

V Krški vasi je med 17. in 20. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 3000 evrov.

Afganistanci so se skrivali med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Brez elektrike v sevniški in brežiški občini
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 10. 1., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorskih postaj Hantine, Male Drušče, Rogačice, Primož, Osredek pri Zavratcu in Hubajnica med 8.15 in 14.15 ter na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorskih postaj Boršt izvod Boršt sever in Bukošek križišče izvod Slovenec med 8.30 in 12. uro.
« Nazaj na seznam