Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na zebri zbil 18-letnega pešca

Objavljeno: Torek, 14.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
prehod za pesce - nesreca - simbolna

simbolna slika

Policisti PP Krško so bili 13. septembra nekaj pred 20. uro obveščeni o povoženju pešca na Vidmu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 18-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovane pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vikendica ostala brez bakrenih žlebov

Med 8. in 13. 9. je na območju Trščine (PP Sevnica) nekdo s strehe počitniške hiše odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov in bakrenih cevi.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog na avtocesti ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota avris. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Gruzije in 30-letna sopotnica, prav tako iz Gruzije, v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Vžig podrasti in trave

V ponedeljek sta nekaj po 13.00 pri naselju Jelše v občini Krško goreli podrast in trava na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGE Krško. Pogasili so požar in preprečili širjenje v gozd ter na ostale obdelovalne površine.

OBVESTILA

Elektro dela na Kremenu, v Zakotu in na Logu

elektrika-visoka napetost (1)
Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško, obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje Nuklearno naselje, nizkonapetostno omrežje – Kremen med 8. in 13. uro;
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorskih postaj Zakot 1 med 8. in 10. uro ter Zakot 2 med 11. in 13. uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorskih postaj Log med 8. in 10. uro ter Log 2 med 11. in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte