Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nad policiste je naščuval psa in jim grozil

Objavljeno: Torek, 08.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
dog-5287546_960_720

Simbolična fotografija (vir: Pixabay)

Krški policisti so se popoldne odzvali na informacijo, da naj bi v Leskovcu pri Krškem moški sprehajal dva agresivna psa brez povodca. Policisti so na kraju zalotili 34-letnega moškega iz okolice Krškega, ki je dajal znake pijanosti. 

Ukazov policistov ni upošteval, poskušal policistom zbežati, med postopkom je napadel policiste s povodcem in nanje naščuval psa. Zoper nasilneža in pse so uporabili plinski razpršilec, ga vklenili in pridržali na policijski postaji. Za pse so poskrbeli svojci 37-letnega kršitelja. 37-letnik, ki je že imel opravka s policisti, se na policijski postaji ni umiril, ampak je tako kot na kraju policistom grozil. Zaradi groženj in napada na policiste ga bodo kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta, ki so se vključili v postopek, kazensko ovadili.

Na Zdolah pridržali razgrajača

Popoldne med tretjo in četrto so krški policisti dvakrat posredovali na Zdolah zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Vidno pijanemu razgrajaču (ki je pred tem prijavil svojo partnerko, ki naj bi kršila javni red in mir) so policisti napisali plačilni nalog in ga opozorili, naj ne nadaljuje s kršitvijo. Odpeljali so se iz kraja, a počakali v bližini. Nekaj minut po njihovem odhodu je kršitelj ponovno klical na 113 in ponovno prijavil, da ga partnerka pretepa. Policisti so ob drugi intervenciji uporabili lisice in 46-letnika odpeljali v prostore za pridržanje. Prislužil si je še dva dodatna plačilna naloga, in sicer zaradi lažne naznanitve prekrška na 113 in neupoštevanja policistovih ukazov.

Tatvina

Brežiški policisti so na Borštu obravnavali tatvino 15 metrov električnih vodnikov vodnih črpalk separacije asfaltne baze in poškodovanje elektro omarice. Podjetju so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam