Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Največ prekoračitev hitrosti v naseljih

Objavljeno: Petek, 20.04.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
radar

Meritev hitrosti (foto: PU Novo mesto)

V sredinem maratonu nadzora hitrosti so policisti PU Novo mesto na našem območju izvajali meritve hitrosti na več kot sto točkah, in sicer tam, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč ali so bile ugotovljene kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo. Veliko voznikov je hitrost vožnje prilagodilo omejitvam, so pa policisti kljub temu ugotovili 149 prekoračitev hitrosti in kar 90 % kršitev je bilo ugotovljenih v naseljih. Izrekli so 48 opozoril, izdali 92 plačilnih nalogov in devetim tujcem izrekli mandatne kazni.

V lanskem letu je na območju, ki ga pokriva PU Novo mesto, v enajstih prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi, devet nesreč s smrtnim izidom pa je bilo povezanih z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljev nesreč. Med umrlimi udeleženci je bilo šest motoristov  (trije vozniki motornih koles in trije vozniki mopedov).

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram v prometu. Motoristi in kolesarji naj poskrbijo za svojo vidnost, upoštevajo naj, da je na posameznih odsekih na cestah še vedno pesek. Ob spremembi  smeri ali prehitevanju naj se prepričajo, da so jih drugi vozniki opazili in da to lahko storijo varno.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam