Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nasilnemu 43-letniku odvzeli nezakonito orožje

Objavljeno: Sreda, 02.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_6244
Policisti PP Krško so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca nasilja v družini v okolici Krškega. Med hišno preiskavo so v sodelovanju z vodnikom službenega psa za specialistično uporabo PP VSP Novo mesto našli in zasegli 57 nabojev in vojaško puško, za katero moški nima ustreznih dovoljenj.

Našli in zasegli so tudi manjšo količino prepovedane konoplje. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 43-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.
IMG_6231


Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči na 2. 10. so policisti PP Krško v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom v Orešju

V Orešju nad Sevnico je 1. 10. med 7. in 9. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli

Nekaj pred 23. uro je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem prostoru so našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Črnomlja, Budganje vasi, Vitne vasi, Miklarjev, Obrežja, Doblič in Prekope izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Maroka, štirimi državljani Bangladeša, državljanom Alžirije, državljanom Mjanmara in državljanom Pakistana še potekajo.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam