Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nasilnežu zasegli več kosov orožja

Objavljeno: Torek, 07.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zaseg orozja (4)

Nasilnežu so zaplenili nelegalno orožje

Policisti PP Krško so bili obveščeni, da v okolici Krškega moški izvaja nasilje nad ženo in otrokoma. Takoj so se odzvali, pričeli z aktivnostmi za zaščito žrtev in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. Ugotovili so, da 31-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokoma. Storilec je žrtve ustrahoval, pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj, z njimi grdo in surovo ravnal.

zaseg orozja (2)
Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so našli in zasegli nože, s katerimi je grozil, naboje in več kosov orožja in delov orožja, za katere nima ustreznih dovoljenj. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdor koli, ki za nasilje ve. Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Turčije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Vir in foto: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte