Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Natankali, naročili pijačo in cigarete, nato pa zbežali

Objavljeno: Petek, 11.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
first-plan-s-preview

Fotografija je simbolična.

Na bencinski servis v Krškem so ob polnoči prišli trije neznanci, v ročko natočili devet litrov goriva, v notranjosti naročili pijačo in cigarete, potem pa zbežali brez plačila.

Vlom v hišo na Cesti

V Krškem, na Cesti, so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo, ki se je najverjetneje zgodil dan prej, v dopoldanskem času. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj zlatnine ter naredili škodo na oknih in vratih.

Pijanemu vozniku pri Pišecah zasegli avto

Policisti so zvečer v bližini Pišec ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kača zašla v stanovanjsko hišo

V četrtek popoldne okoli 16. ure je občan v Spodnjem Starem Gradu opazil kačo v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kačo odstranili z hiše in jo spustili v naravo.

Zagorelo v Slovenski vasi
 
Nekaj po 16. uri je v Slovenski vasi, občina Brežice, gorela suha trava in podrast. Požar na površini 20 kvadratnih metrih so pogasili gasilci PGD Obrežje.

Pomagali občanu, ki je padel
 
Zvečer nekaj po 21. uri so domačini in gasilci PGE Krško na Kozjanski cesti v Brestanici nudili pomoč občanu, ki je padel in se ni mogel pobrati. Občana so s skupnimi močmi dvignili in posedli v vozilo. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Obvestila
 
Elektrovzdrževalna dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 11. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Sevnica - na območju transformatorske postaje Sevnica občina med 13. in 20. uro,
  • na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorske postaje  Veniše - nizkonapetostni izvod Zajčki Veniše med 8. in 13. uro, 
  • na področju nadzorništva Krško okolica - na območju transformatorskih postaj: Senovo Šola - nizkonapetostni izvod Prešernova, Ul. 9. februarja, Kegljišče in TVD  med 8.30 in 11.30 uro in Zdole - nizkonapetostni izvod Ravne med 11.30 in 14.30 uro,
  • ter na področju nadzorništva Brežice - na območju transformatorske postaje Mostec - nizkonapetostni izvod Gasilski dom med 8.30 in 11. uro.
Kratkotrajna zapora v Sevnici

Občina Sevnica obvešča, da bo od danes, 11. 9. 2020, med 13. in 20. uro zaradi elektro del kratkotrajna popolna zapora na vozišču pred h. št. Glavni trg 22-24 v Sevnici.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam