Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljski nesreči na Bizeljskem in v Krškem

Objavljeno: Sobota, 14.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com
V nedeljo nekaj po 12. uri sta na Kumrovški cesti na Bizeljskem trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči sta se dve osebi poškodovali, reševalci NMP Brežice so ju oskrbeli na kraju in ju prepeljali v UC Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča in počistili cestišče.

Prav tako v nedeljo, nekaj po 15. uri, je na Cesti 4. julija v Krškem občan z osebnim vozilom zapeljal v obcestni jarek in se pri tem poškodoval. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Krško so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali v UC Brežice.

Travniški požar na Hrastku 

V petek zvečer ob 19.18 sta v naselju Hrastek, občina Krško, zagorela podrast  in suha trava v bližini gozda. Požar na površini okoli dveh arov so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Podbočje in preprečili njegovo širitev v bližnji gozd.

Gasilci na pomoč osebi, ujeti v dvigalu 

V petek zjutraj so gasilci PGE Krško posredovali pri reševanju osebe iz dvigala na Cesti 4. julija v Krškem. Ob prihodu gasilcev na kraj je oseba že izstopila iz dvigala, ti pa so opravili pregled dvigala in predprostora ter opravili pogovor z vidno pretreseno osebo.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorske postaje Pleterje, nizkonapetostno omrežje – Pleterje desno danes med 9:00 in 12:00 uro,
  • na območju transformatorske postaje Žabjek, Konjska glava, Metni vrh in Drožanje med 8:00 in 14:00 uro,
  • na območju transformatorske postaje Vrh Videm, Raka šola, Celine Raka, Raka Vinji vrh med 6:00 in 7:00 uro.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»