Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljski padec alkoholiziranega kolesarja; povzročiteljica nesreče odklonila alkotest

Objavljeno: Ponedeljek, 26.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo
Sinoči, nekaj pred 19. uro, se je na cesti v naselju Kalce-Naklo, občina Krško, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Posredovali so reševalci NMP Krško, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Da so jih iz bolnišnice obvestili, da zaradi lažjih poškodb oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom, sporočajo tudi iz PU Novo mesto. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo v Malem Mraševem, kjer je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila z 1,7 promili alkohola

Na mejni prehod Obrežje je 24. 4. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus alkoholiziranosti

25. 4. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča pri Gornjem Pijavškem na območju PP Krško. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. Kršiteljica je iz neznanega vzroka ustavila avtomobil na nepreglednem delu ceste, vanjo pa je trčil 41-letni voznik, ki se vozilu ni mogel izogniti. Voznica je odklonila preizkus alkoholiziranosti, med postopkom se je nedostojno vedla do policistov in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestnoprometnih kršitev ji bodo izdali plačilni nalog in o odklonu preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom v Otavniku

V Otavniku na območju PP Sevnica je med 22. 4. in 24. 4. nekdo z dvorišča počitniške hiše odtujil vrtno orodje in kovinske žlebove.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gmajne izsledili in prijeli pet državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Otrok se je zaklenil v hišo

V soboto popoldne se je v naselju Volčje, občina Brežice, otrok zaklenil v stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Brežice so s strokovnim posegom vrata odprli.

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega dva v občini Krško, pet v občini Brežice, dva v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.
 
Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 26. aprila 2021, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • za področje Sevnice z okolico (nadzorništvo Sevnica) na območju transformatorske postaje Žabjek  predvidoma med 8:00 in 10:00 uro;
  • za področje Senovega z okolico (nadzorništvo Krško okolica) na območju transformatorske postaje Koprivnica predvidoma med 10:00 in 12:00 uro;
  • za področje Brežic z okolico (nadzorništvo Brežice) na območju transformatorske postaje Kapele, Jereslavec, Rakovec, Slogonsko, Slogonsko mlekarna in Vrhje predvidoma med 11:00 in 14:00 uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp

06.11.2020 | Redakcija

Namaz iz dimljene postrvi