Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljski požar na težko dostopnem terenu pod Bohorjem

Objavljeno: Ponedeljek, 08.08.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gozdni požar

Fotografija je simbolična.

V nedeljo zvečer, ob 21.28, je v Dobrovi, občina Krško, gorelo ob gozdu na težko dostopnem kraju. Gasilci PGE Krško, PGD Senovo in PGD Stranje so požar pogasili.

Na Čatežu ob Savi zgorelo vozilo
 
Ob 6.40 je na avtocesti na počivališču Čatež ob Savi, občina Brežice, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško in PGD Cerina so požar pogasili. Vozilo je uničeno.
 
Gasilci pomagali reševalcem pri dostopu do in prenosu obolele osebe
 
Ob 7.38 so na Planinski cesti v Sevnici gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, omogočili reševalcem NMP Sevnica dostop do obolele osebe in jim nudili pomoč pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.
 
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, šest v občini Brežice in dva v občini Sevnica.
 
Obvestila 

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. avgusta 2022, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorskih postaj Pišece - nizkonapetostno omrežje Čerenje in Pavlova vas predvidoma med 08:30 in 13:00 uro
  • na območju transformatorske postaje Šmarje 3 – nizko napetostno omrežje Senica, predvidoma med 08:00 in 10:00 uro in
  • na območju transformatorske postaje Pusti vrh - nizkonapetostno omrežje Stržišče, predvidoma med 10:30 in 14:00 uro.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»