Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljski travniški požar pri Žadovinku

Objavljeno: Ponedeljek, 22.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
travniski-pozar (3)

Fotografija je suimbolična.

V nedeljo popoldne, okoli 14. ure, sta pri Žadovinku v občini Krško na več lokacijah goreli suha trava in podrast. Gasilci iz PGE Krško in PGD Leskovec pri Krškem so požare na skupni površini okoli enega hektarja pogasili.

Helikopterski prevoz iz Brežic v Ljubljano
 
V nedeljo dopoldne je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz SB Brežice v UKC Ljubljana.
 
Delovna nesreča na Senovem
 
V petek zjutraj si je na Titovi cesti na Senovem delavec med delovnim procesom poškodoval nogo. Posredovali so reševalci NMP Krško, ki so delavca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti 20. 3. ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da gre za 41-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 19. 3. in 22. 3. intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 455 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na:
 
Področju nadzorništva Krško okolica med 10.30 in 13.30 uro na območju TP Dolenji Leskovec lovski dom nizkonapetostno omrežje – Lovski dom 
  • Področju nadzorništva Brežice med 8. in 11.30 uro na območju TP Artiče, nizkonapetostno omrežje – Glogov Brod 
  • Področju nadzorništva Mokronog med 8. in 14. uro na območju TP Veliki Cirnik.
Popolna zapora ceste na Apneniku ...

Občina Sevnica obvešča, da bo danes izvedena dolgotrajna popolna zapora lokalne ceste 372411 Boštanj-Jablanica, na Apneniku pri Boštanju, med hišnima številkama 15 in 16 a. Zapora bo izvedena med 22.3.2021 do 15.4.2021 zaradi stabilizacije brežine ob lokalni cesti.

... in ceste Podulce-Zabukovje-Dolenje Radulje
 
Kostak Krško obvešča, da bodo danes izvedli popolno zaporo lokalne ceste LC 191161 Podulce-Zabukovje-Dolenje Radulje. Zapora bo izvedena med 22.3.2021 do 15.4.2021.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam