Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nemški državljan v kombiju prevažal 14 Turkov

Objavljeno: Sreda, 20.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ilegalni prebezniki1-vodoravna

Fotografija je simbolična.

V noči na 20. 9. so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Nemčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni. 

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Ribnica, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 18 državljanov Maroka, deset državljanov Konga, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Indije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Gane, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, dva državljana Irana in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci še potekajo. 

Vlom v Šedmu

V naselju Šedem na območju PP Krško je v noči na 19. 9. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode. 
locked-keys-1.

Fotografija je simbolična.


Poklicni gasilci so 'vlomili' v avto

V torek ob 15.44 so posredovali gasilci PGE Krško na Cesti krških žrtev, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila. Obveščene so bile pristojne službe.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte