Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neprilagojena hitrost botrovala nesreči pri Mrzlavi vasi

Objavljeno: Četrtek, 16.01.2020    Rubrika: KRONIKA
reševalno vozilo (3)

V nesreči sta se voznik in voznica lažje poškodovala.

Brežiški policisti so bili 15. 1. nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Mrzlavo vasjo in Velikimi Malencami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 49-letna voznica. V nesreči sta se oba udeleženca lažje poškodovala.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je včeraj na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v gozdu na območju Velikih Vodenic (PP Krško) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.
« Nazaj na seznam