Časopis za pokrajino Posavje
28.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreča dveh vozil na avtocesti, k sreči le lažje poškodbe; po avtocesti 184 na uro

Objavljeno: Četrtek, 28.03.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_2438-1536x1024.
Ob 16.58 sta na AC Drnovo-Čatež ob Savi trčili vozili.  Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v UC Brežice.

Kot poročajo na spletni strani PGE Krško, so bili ob 16:59 obveščeni o prometni nesreči na avtocesti smer Krško-Čateške toplice z udeležbo dveh osebnih vozil. Izvozili so trije gasilci tehnični reševalci z dvema voziloma. Ob prihodu na kraj so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, na obeh osebnih vozilih (ki sta, kot je razvidno s fotografij, prebili ograjo ob avtocesti in pristali na polju ob njej) odklopili akumulatorja. Ena oseba je že pred njihovim prihodom prišla iz vozila, druga oseba je bila ujeta v osebnem vozilu. S tehničnim posegom so naredili prostor in poškodovano osebo iznesli iz vozila ter jo predali ekipama reševalcev NMP, da so jo oskrbeli, nato so jo skupaj prenesli do reševalnega vozila. 

Zaradi nesreče je na avtocesti nastal dolg večkilometrski zastoj, ki je trajal vse do večernih ur.

S PU Novo mesto so sporočili, da so bili nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Krškim in Brežicami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje dveh vozil odgovorna 59-letna voznica, ki je nenadoma zapeljala na levi prometni pas in zaprla pot 33-letnemu vozniku. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v brežiški bolnišnici. Policisti bodo zoper povzročiteljico uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varnosti cestnega prometa. 

Po avtocesti 184 na uro

28. 3. okoli 8.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je iz smeri Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 184 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h. 43-letnemu vozniku Mercedesa švicarskih registrskih oznak so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo. 

Na območju Sevnice ugotovili več kršitev

Policisti PP Sevnica so 27. 3. na območju Sevnice opravili poostren nadzor, v katerem so ugotavljali kršitve določil Zakona o prijavi prebivališča in Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Med nadzorom so opravili 45 identifikacijskih postopkov in pri nadzoru podjetja s sedežem na območju PP Sevnica ugotovili več kršitev, povezanih z zaposlitvijo tujcev.

Trije tujci, ki so opravljali delo, niso imeli sklenjene pogodbe o zaposlitvi, niso bili vključeni v obvezna zavarovanja in niso imeli ustreznih soglasij za delo v Sloveniji. Državljan Srbije in dva državljana Bosne in Hercegovine tudi niso imeli dovoljenj za prebivanje v Sloveniji. Zaradi ugotovljenih kršitev so policisti postopek predali uslužbencem FURS, ki so ukrepali zaradi kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Tujcem so bile izrečene globe in izdane odločbe, na podlagi katerih so bili napoteni, da zapustijo Slovenijo. Zoper odgovorno in pravno osebo podjetja bo uveden postopek zaradi omogočanja in pomoči tujcu, da nezakonito prebiva na območju R Slovenije.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Velika Dolina, Jereslavec, Šentlenart) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Iraka, osem državljanov Bangladeša, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Palestine, dva državljana Pakistana, dva državljana Irana, državljana Afganistana in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni. 

Vir: ReCO Brežice, PGE Krško in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam