Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreča med Bregom in Račico

Objavljeno: Četrtek, 13.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
V sredo dopoldne je dežurni pri cestnem podjetju po trku dveh vozil med naseljema Breg in Račica v občini Sevnica z vpojnimi sredstvi posul in počistil iztekle motorne tekočine in pospravil cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Vlom in tatvina denarja in nakita

V  naselju  Bizeljsko  je  12. februarja med  10.  in  21. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit in denar.

Na meji prestregli sedem tujcev

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila gruzijskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  tovornega vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skrite tri državljane Afganistana in državljana Irana, ki so se poskušali izogniti mejni  kontroli  in  nezakonito  vstopiti v Slovenijo. V večernih urah so v tovornem  vozilu  registrskih  oznak  Severne  Makedonije  odkrili  še  tri državljane  Afganistana,  ki  so  se  skriti med tovorom poskušali izogniti mejni  kontroli.  Tujce  so  policisti  po  zaključenih  postopkih  predali hrvaškim varnostnim organom.

Del Krškega je bil brez elektrike

Nekaj po 11.30 uri je, predvsem v industrijskem delu mesta Krško, prišlo do izpada električne energije. Posredovali so delavci Elektra Celje, ki so napako na kablovodu odpravili.
« Nazaj na seznam