Časopis za pokrajino Posavje
24.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreči na Raztezu in Kržišču

Objavljeno: Četrtek, 13.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com

simbolna slika

V sredo popoldan sta ob 17.30 v naselju Raztez (KS Brestanica) trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na udeleženih vozilih, nudili prvo pomoč poškodovanim, posipali in očistili cestišče ter nudili pomoč avtovleki. Pri odstranjevanju drugega vozila je pomagal domačin s traktorjem. Reševalci NMP Krško so eno osebo pregledali na kraju dogodka, dve pa oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Policisti PU Novo mesto so v svojem poročilu o nesreči na Raztezu zapisali:
Okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Raztez. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligrama alkohola. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Trk vozil v Kržišču

Uro pred tem, nekaj po 16.30, je prišlo do trka med osebnima voziloma tudi v naselju Kržišče (KS Raka). Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Pijan trčil v parkiran avtomobil

V Sevnici je včeraj popoldne 82-letni voznik osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligrama alkohola, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil in kolo z motorjem kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj ter pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

OBVESTILA

Dopoldan brez elektrike v pišeškem koncu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 6., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj TP Pišece, Blatno, Vitna vas, Pišece 2, Pavlova vas trate, Pavlova vas center, Predislavc, Pišece Orehovec, Pišece grad, Sveta Jedrt, Pišece Orehovec in Podgorje Okrog nadomestna, in sicer med 8.30 in 11.30.
« Nazaj na seznam
»