Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreči v Sajevcah in Lisičjih Jamah; ličkalnik občanki poškodoval roko

Objavljeno: Petek, 22.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_1766-1024x683.

Prevrnjeno vozilo v Sajevcah (foto: PGE Krško)

Sinoči ob 20.19 je v naselju Sajevce, občina Kostanjevica na Krki, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in nudili pomoč vlečni službi. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UC Brežice.

Kot poročaju s PU Novo mesto, so bili okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljem Sajevce in Kostanjevica na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trčila motorno kolo in osebno vozilo

Ob 9.51 sta pri kraju Lisičje Jame, občina Sevnica, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanem motoristu, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Tudi o tej nesreči poročajo s PU Novo mesto. Sevniški policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista na območju Mrtovca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 62-letni motorist, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 56-letne voznice. Motorista, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ličkalnik ji je poškodoval roko

V četrtek ob 12.26 je v naselju Dolenja vas, občina Krško, pri opravljanju kmečkih del občanki stroj za ličkanje koruze poškodoval roko. Gasilci PGE Krško so rešili roko iz stroja, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe in pri njenem prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so jo prepeljali v SB Novo mesto.

Naval migrantov ne pojenja

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Nova vas pri Mokricah, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 167 državljanov Afganistana, 23 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 13 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Maroka, osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Iraka, šest državljanov Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Nepala, državljana Ruije, državljana Palestine in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo. 

Tehnična pomoč
 
Ob 5.49 so posredovali gasilci PGE Krško v Brestanici, kjer so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in zamenjali ključavnico.
 
Požar na ostrešju objekta v izgradnji
 
Ob 17.37 je v Krški vasi, občina Brežice, zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta v izgradnji. Gasilci PGD Krška vas in Skopice so pogasili požar, ki je zajel okoli tri kvadratne metre ostrešja.

OBVESTILA

Kostak d.d. Krško, obvešča o popolni zapori LK 192061 CKŽ dne 22.09.2023 od 00.00 do 24.00 zaradi dogodka: Dan brez avtomobila. Obvoz ni predviden.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto, foto: PGE Krško
« Nazaj na seznam
»