Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreči v Šentjanžu in Krškem: voznika na nasprotnem voznem pasu

Objavljeno: Sreda, 30.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

simbolna slika

29. oktobra sta ob 12.00 na cesti od Šentjanža proti Brunku trčili osebni vozili. Povzročitelj naj bi bil 64-letni voznik, ki je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je z vozilom bočno zdrsel na nasprotno stran ceste in trčil v nasproti vozeči avtomobil. Dve potnici v vozilu povzročitelja, ki naj bi bili lažje poškodovani, so z reševalnim vozilom odpeljali v splošno bolnišnico Celje. Za bolečinami sta tožila tudi oba voznika, a vidno nista bila poškodovana. Policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili.

V Krškem, na glavni cesti Krško – Sevnica, sta ob 17.00 silovito trčili osebni vozili. Po prvih ugotovitvah policistov je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik osebnega avtomobila, ki je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drug avto. Povzročitelj in potnica v drugem vozilu sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v splošno bolnišnico Brežice, oba avtomobila pa je odpeljala avtovleka, saj nista bila več vozna. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi, zaradi česar je povzročil prometno nesreči, so 66-letniku napisali plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

Policisti policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24-tih urah prijeli 62 tujih državljanov, za katere se je izkazalo, da so nezakonito prestopili državno mejo. Največ - 49 - so jih prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Bojanci, Kanižarica, Tribuče, Stara Lipa, Dobliče), na območju Novega mesta 7 (Šutna, Malo Mraševo), v bližini Trebnjega enega (Medvedjek) in enega v okolici Brežic (Ribnica). Policisti na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so prijeli šest državljanov Afganistana, ki so se skriti v vozilih poskusili prečkati državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

OBVESTILA

Popolna zapora zaradi obnove mostu

CGP obvešča, da z današnjim dnem zaradi obnove mostu vzpotavlja popolno zaporo na odseku regionalne ceste  Radeče-Breg, in sicer od km 1,755 do 1,855. Zapora bo trajala do 17. ure 15. novembra.

Preklic prekuhavanja vode v naselju Križe

Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz naselja Križe, da prekuhavanje pitne vode zaradi povečane motnosti pred uporabo za pitje in prehranske namene od danes, 30. 10., ni več potrebno.
« Nazaj na seznam