Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neurja prizanesla Posavju; potres pri Radečah; onesnaženje Save

Objavljeno: Ponedeljek, 07.08.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
drevo na cesti, simbolna slika, arhiv

simbolna slika

Včerajšnja popoldanska neurja so tokrat sicer prizanesla območju Posavja, pa vendar ne povsem brez posledic. Ob 19.42 je veter podrl drevo na cesto na relaciji Boštanj-Jelovec, prevoznost pa so z odstranitvijoovire omogočili dežurni CGP Sevnica.

Delo na terenu so opravljali vzdrževalci cestnih odsekov tudi v današnjih zgodnjih jutranjih urah, saj so nekaj po 4. uri dežurni Komunalnega podjetja Sevnica odstranili podrto drevo s ceste na odseku Boštanj-Krmelj, delavci podjetja CGP Brežice z regionalne ceste pri Bizeljskem, okoli 5.30 ure pa je dežurni delavec Kostaka Krško umaknil podrto drevo z lokalne ceste pri Veliki vasi pri Krškem.

Potres pri Radečah

Na Uradu za seizmologijo so v nedeljo, 6. 8., v bližini Radeč zabeležili potres magnitude 2,2. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Radeč in Zidanega Mosta. Na uradu ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Onesnaženje Save z neznano snovjo

V nedeljo, 7. 8., so okoli 10. ure na Savi v Sevnici opazili madež, ki se je na rečni gladini raztezal na površini 700 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Sevnica so onesnaženje zajezili z vpojnimi črevesi in pivniki ter pregledali strugo reke Save v dolžini 200 m. Vzrok onesnaženja še ni znan, o poginu ribjega življa pa zaenkrat ne poročajo. Območje dogodka si je ogledal dežurni VGP Drava in pripadniki enote MEEL, ki so vzeli vzorce.

Gorelo na Studencu

V nedeljskem dopoldnevu je nekaj pred 11. uro dopoldan zagorelo v naravi na Studencu. Gasilci PGD Studenec so pogasili požar na površini 200 kvadratnih metrov.


 
« Nazaj na seznam