Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neurje podiralo drevesa in razkrivalo strehe

Objavljeno: Petek, 11.08.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_8997
Silovito neurje, ki je sinoči z zahoda države privršalo tudi v Posavje, je povzročilo nemalo težav, saj je podiralo drevesa in električne drogove ter razkrivalo strehe. Podrobneje v nadaljevanju.

Vetrolom – občina Brežice
 
20807005_10155608648667156_2008288254_o

Intervencija gasilcev PGD Cerklje in PGD Brežice z avtolestvijo v Župeči vasi, kjer je močan sunek vetra razkril streho večstanovanjskega objekta (foto: PGD Cerklje)

Ob 19.11 se je v naselju Rakovec v občini Brežice drevo porušilo na gasilski dom. Gasilci PGD Rakovec in Kapele so zavarovali kraj dogodka in odstranili podrto drevo.  
 
Ob 19.29 se je v naselju Gorenja Pirošica, občina Brežice, podrlo drevo na stanovanjski objekt. Gasilci PGD Cerklje ob Krki so v naselju Dolenja Pirošica odstranili drevo s cestišča. Gasilci PGD Pirošica so zavarovali kraj dogodka, razžagali drevo in pokrili poškodovano streho s folijo. Gasilci PGD Cerklje ob Krki so nudili razsvetljavo kraja dogodka. 
 
Ob 19.40 je v naselju Župeča vas, občina Brežice, veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili petnajst kvadratnih metrov ostrešja. 
 
Ob 19.44 se je v naselju Dolenja Pirošica, občina Brežice, na gospodarsko poslopje podrlo drevo. Gasilci PGD Pirošica so zavarovali kraj dogodka in razžagali ter odstranili drevo. 
 
Ob 20.15 se je v naselju Obrežje, občina Brežice, podrlo drevo na stanovanjski objekt. Gasilci PGD Obrežje so zavarovali kraj dogodka in odstranili del drevesa. 
 
Ob 20.19 je v naselju Župeča vas, občina Brežice, veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili petnajst kvadratnih metrov ostrešja. 
 
Ob 20.28 je v naselju Župeča vas, občina Brežice, veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili deset kvadratnih metrov ostrešja. 
 
Ob 20.37 so v naselju Izvir, občina Brežice, gasilci PGD Pirošica odstranili dve podrti drevesi pred stanovanjskim objektom.
  
Ob 21.11 je v naselju Župeča vas, občina Brežice, močan sunek vetra razkril streho večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki in gasilci PGD Brežice z avtolestvijo, ki so zavarovali kraj dogodka in s kritino pokrili dvajset kvadratnih metrov ostrešja. 
 
Ob 19.33 je močno neurje z vetrom v občini Brežice podrlo več dreves, ki so ovirala promet ali ogrožala objekte v naslednjih naseljih: Dolenja Pirošica, Brvi, Izvir, Gadova peč, Stankovo, Velike Malence, Mrzlava vas, Župelevec, Jereslavec, Rakovec in Zgornja Pohanca. Ovire so odstranili dežurni vzdrževalci cest.  
 
Vetrolom – občina Krško
 
Ob 19.07 so v naselju Nemška Gora v občini Krško gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn pokrili 10 kvadratnih metrov strehe na stanovanjskem objektu. 
 
Ob 19.30 je močno neurje z vetrom na Gubčevi ulici, občina Krško, podrlo več dreves. Ovire so odstranili dežurni delavci podjetja  Kostak Krško.  
 
Vetrolom – občina Sevnica
 
Ob 19.18 so v naselju Ponikve, občina Sevnica, gasilci PGD Studenec pokrili petnajst kvadratnih metrov strehe na stanovanjskem objektu.
 
Ob 20.03 se je na Kvedrovi cesti v Sevnici na gasilski dom podrlo drevo. Gasilci PGD Sevnica so pokrili petnajst kvadratnih metrov strehe, odstranili drevo, zaščitili objekt, z objekta posesali vodo ter počistili cestišče in parkirni prostor.
 
Ob 18.44 je močno neurje z vetrom v občini Sevnica podrlo več dreves, ki so ovirala promet na naslednjih cestnih odsekih: Boštanj–Jablanica, Impoljca–Studenec in pri HE Blanca. Ovire so odstranili dežurni vzdrževalci cest.  
 
Prekinitve oskrbe z električno energijo
 
Ob 19.36 je močno neurje z vetrom v občini Brežice podrlo več električnih drogov ali poškodovalo daljnovode v naslednjih naseljih: Črešnjice pri Cerkljah, Vrhovska vas, Cerklje ob Krki, Župeča vas, Boršt, Krška vas, Velike Malence, Mrzlava vas, Podgračeno, Mala Dolina, Velika Dolina, Nova vas pri Mokricah, Mokrice, Obrežje, Ribnica in Slovenska vas. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje, ki so odpravili okvare.
 
Ob 19.44 je močno neurje z vetrom v občini Krško podrlo več električnih drogov ali poškodovalo daljnovode v naslednjih naseljih: Veliki Podlog, Apnenik pri Velikem Trnu, Planina nad Podbočjem, Črešnjice nad Pijavškim, Stolovnik in Koprivnica. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje, ki so odpravili okvare.
 
Ob 20.49 je prišlo do prekinitve z električno energijo na Florjanski ulici v občini Sevnica. Napako so odpravili dežurni delavci pri Elektro Celje.

Že dopoldne, ob 9.08, je v naselju Pečice, občina Brežice, čez cesto padel telefonski drog. O dogodku sta bila obveščena upravljalec občinskih cest in Telekom Slovenije, ki sta napako odpravila.
 
Gasilci dolili vodo v ribnik
 
V četrtek popoldne so v Kostanjevici na Krki gasilci PGD Kostanjevica na Krki v grajski ribnik prepeljali deset kubičnih metrov vode.
 
Gasilci pomagali reševalcem
 
Zvečer so v naselju Poklek nad Blanco v občini Sevnica gasilci PGD Poklek nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Vir: ReCO Brežice, foto: P. P., PGD Cerklje ob Krki in PGD Brežice
« Nazaj na seznam
»