Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neustrezno prevažal otroka v vozilu

Objavljeno: Torek, 20.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Simbolična slika (arhiv PO, vir: PU Novo mesto)

Zaradi nepravilnega prevoza otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom, so 19. 10. v dopoldanskih urah brežiški policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Brežicah. Kršitelj ni upošteval prepovedi, nadaljeval je z vožnjo, zato so mu zaradi kršitev avtomobil zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj pred 21. uro v Kostanjevici na Krki ustavili avtomobil Fiat qubo francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni državljan Francije v vozilu prevaža deset državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Vlomi v poslovne prostore - preventivni nasvet

V spomladanskem obdobju, ko so bili zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni začasno zaprti gostinski lokali in nekatere druge dejavnosti, smo na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali posamezne vlome in tatvine iz poslovnih prostorov. V večini primerov so storilci odtujili prenosne blagajne z menjalnim denarjem, iz gostinskih lokalov pa tudi tobačne izdelke, dražje alkoholne pijače in druge predmete. Lastnikom oziroma najemnikom in izvajalcem dejavnosti ob ponovnem zaprtju svetujemo, da v poslovnih prostorih ne hranijo denarja ali predmetov, ki so pogosta tarča tatov. Občasno naj obiščejo poslovne prostore in preverijo delovanje videonadzornih in alarmnih naprav.

Policisti izvajamo številne aktivnosti, namenjene preprečevanju in preiskavam vlomov v stanovanjske in druge objekte. Med preiskavo so nam vsakršne informacije v veliko pomoč. Občane pozivamo, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih oseb ali vozil na določenem območju. Prav ljudje so namreč tisti, ki najbolje ocenijo, kdaj gre za posameznike ali vozila, ki v neko okolje ne sodijo. Znano nam je, da se storilci pogosto natančno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja, opazujejo objekte, kamor imajo namen vlomiti, in navade stanovalcev. Informacije o registrskih številkah vozil in opis oseb, ki so se pred vlomom pojavljale v bližini, so lahko ključne za uspešno preiskavo.

Podrobnejše informacije na povezavah:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/tehnicno-varovanje-stanovanjskih-objektov
https://www.policija.si/images/stories/Publikacije/PDF/Policija_Svetuje_SL_2016.pdf

Vir: PU Novo mesto

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

05.05.2020 | Redakcija

Žganje je imelo boljši okus