Časopis za pokrajino Posavje
7.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nevšečnosti zaradi sobotnega neurja v sevniški, krški in brežiški občini

Objavljeno: Ponedeljek, 29.07.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
_DSC7420

V soboto zvečer se je ponekod v Posavju razbesnelo neurje z močnim vetrom, nalivi in tudi točo (foto: arhiv PO).

V sobotnih večernih urah se je med neurjem v občini Sevnica na ceste podrlo več dreves. Posredoval je dežurni delavec CGP Sevnica, ki je drevesa razžagal in jih odstranil. Med neurjem v občini Krško se je na ceste podrlo več dreves, v mestu Krško pa na več mestih poplavilo glavno cesto. Posredovali so dežurni delavci CGP in Kostaka, ki so očistili odtočne kanale in razžagali ter odstranili podrta drevesa. Gasilci PGE Krško so na Trgu Matije Gubca v Krškem iz kletnih prostorov poslovnega objekta prečrpali približno dva kubična metra meteorne vode. Med neurjem v občini Brežice je v naselju Gabrje pri Dobovi udarila strela v dimnik stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gabrje so pregledali okolico udara strele in zamenjali poškodovane strešnike. Požara ni bilo.

Na cesti Brestanica-Rožno drevo oviralo promet

Danes ponoči ob 0.33 je na relaciji Brestanica-Rožno, občina Krško, podrto drevo oviralo promet. Dežurni pri cestnem podjetju je postavil prometno signalizacijo za delno zaporo cestišča.

Zabukovški gasilci prekrili tri objekte

V soboto ob 16.30 in v nedeljo ob 9.48 so gasilci PGD Zabukovje v naselju Podgorje ob Sevnični, občina Sevnica, s folijo prekrili strehe na treh objektih, ki jih je v sobotnem neurju poškodovala toča.

Občana obšla slabost

V soboto ob 19.18 je v naselju Libna, občina Krško, občana pri delu v vinogradu obšla slabost. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Krško ter odstranili traktor iz vinograda.
 
V Sevnici padel motorist

V soboto ob 23.19 je na Kvedrovi cesti v Sevnici padel motorist. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj in nudili pomoč policistom. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega motorista prepeljali v SB Brežice.

Brez elektrike na dobovskem in bistriškem območju

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 29. 7., prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice: na območju transformatorske postaje Mihalovec mlin med 8.30 in 11. uro ter na območju transformatorske postaje Dobova pekarna med 11.30 in 13.30 ter
  • na področju nadzorništva Bistrica ob Sotli: na območju transformatorske postaje Zgornja Sušica izvod Zgornja Sušica med 8.30 in 12.30.
« Nazaj na seznam